Trendig mat – bra mat?

Det finns massor av trendig mat som är bra mat, men det innebär inte att alla trender ska följas slaviskt. Det som irriterar mig lite är att så fort något helt plötsligt blir trendigt att äta så ska alla äta det. Ni kommer väl ihåg chiapudding? Herregud, vilket kaos – alla år chiapudding!

Detta är bara ett exempel på mat som helt plötsligt, och ofta ganska oförklarligt, är på allas läppar och i allas magar. Det finns mängder av andra exempel.

Det som är bra med trendig mat är att många tar del av det och sedan brukar iallafall vissa nyttigheter stanna kvar, trots att det kommer nya trendiga grejer att äta.

Chilla lite och ät det du gillar

Det har blivit så skevt i samhället idag att du faktiskt döms ut om du äter otrendig mat. Många äter därför mat som de inte ens gillar bara för att de vill att andra ska tycka att de är ”coola”. Det är faktiskt helt galet! Ät vad du vill och skippa trenderna.

Som sagt är det dock en god idé att i vissa fall ta vara på vissa trender då det faktiskt ofta är bra mat som man mår bra av. Efter ett tag lägger sig ju en trend till förmån för en annan och då kan man, om man vill vara lite emot trenden, äta det nyttiga som var trendigt förra veckan. Bra, eller hur? Gå emot strömmen, men ändå få det positiva med hippa idéer gällande vad vi ska och inte ska äta.