Livsförändring som är kul!

Så fort det talas om ”livsförändringar” så brukat det handla om att det är påfrestande och jobbigt. Det behöver ju inte vara så, faktiskt. Det är bara att tänka igenom vad du kan förändra utan problem och starta där. Det tycker i alla fall jag.

Vi har alla olika åsikter, men de gånger jag har velat göra förändringar i mitt liv så har jag börjat med att fundera över vad jag är missnöjd med och sedan har jag tänkt på vilka saker som jag känner är dåliga för mig som jag enkelt kan förändra.

Detta är mitt tips till er, för det funkar och det gör också att det är lite enklare att förändra de saker i livet som man vill förändra.

Mat eller träning?

Är det så att du vill ändra dig vad gäller träning? Satsa då på det. Är det istället maten som du känner kan förbättras? Starta där. Det bästa, enligt mig, är att vara lite försiktig i början. Sätt upp mål som är möjliga istället för att sätta för höga mål från början. Då kan du känna dig duktig och det ger dig mer pepp att fortsätta.

Det är i alla fall såhär jag har gjort förändringar i mitt liv. När vi flyttade ut på landet var det för att vi kände att det var just på den punkten vi behövde göra en förändring.

Flytten gjorde att det blev mycket annat i vårt liv som blev bättre och bland annat var det så att träningen blev annorlunda. Jag började vara utomhus och träna istället för att vara instängd på ett gym och springa mitt i stan.

Även maten ändrades då vi kunde börja odla vår egen mat! Ett hett tips från mig är alltså att satsa på det du känner är viktigt för dig och förändra det du kan förändra. Efter att det är gjort så kommer det andra av sig självt!

Tips – Träna hemma!

Som sagt så är jag inte längre instängd i ett gym i stan längre. Men jag vill ändå träna och har börjat med lite skön hemmaträning. Vi har köpt lite träningsutrustning och fixat till ett uterum där vi kan träna. Vi har nu träningsband, chinsstång och hantlar. Det är ganska billigt också, men nästa köp är en träningsbänk, vilka tyvärr är ganska dyra. Jag har googlat efter de bästa bänkarna (länk) och hittat en modell jag tänkt köpa snart! Med en träningsbänk är hemmagymmet i stort sett komplett 🙂

Nä nu ska jag ut med hästen, ha det fint så länge!