Att bo på landet

Om man som jag gillar att vara ute mycket och ta vara på vår underbara natur så är det perfekt att bo på landet. Jag har bott i storstäder, men har alltid känt att jag saknar närheten till naturen.

Nu bor vi på landet och jag känner att det är mer värt att vara nära naturen och åka till storstan än att bo i storstan och åka till naturen. Vissa vill ju hellre ha nära till krogen, restauranger, klubbar och shopping, men för mig är naturupplevelser med min familj det härligaste!

Så lätt att vara hälsosam

Det är knappast svårt att vara hälsosam när man bor som vi gör. Det blir väldigt mycket utomhusaktiviteter som bara kommer av sig självt. Vi är ute i skogen på helgerna och under vardagarna tar vi ofta cykeln till jobbet och det är så härligt att cykla utan en massa trafik. Vi tränar även hemma då vi har ett litet hemmagym. Jag kör mycket knäböj för rumpan och har precis köpt ett grymt bra träningsbälte. Det gör verkligen stor skillnad i buktrycket och jag orkar lätt 10 kg mer när jag använder bältet! Kan varmt rekommendera det.

Detsamma gäller för mat, faktiskt. Vi odlar mycket på egen hand och det är underbart att kunna äta av mat som man bara plockar från trädgården. Att vi sedan enkelt kan gå ut i skogen och plocka bär gör att det blir ännu mer härligt!

Husdjur som trivs bra

Vi har husdjur hemma och det har vi haft sedan vi flyttade ut på landet. Det känns som att det är när man bor på landet som man ska ha husdjur. Tycker synd om djur som bor i storstäder efter att jag ser hur bra de trivs med att vara ute och njuta av naturen.

Vi har även köpt en till häst nu och det är såklart alldeles underbart. Ett roligt tillskott till vår familj som blir större både vad gäller kids och djur och vi älskar det! Landet var verkligen det paradis som vi var ute efter och det är härligt när man förstår att man har hittat rätt!